kunstnere_slider1

“Der er en enormt stor tryghed i, at mine billeder ikke pludselig er at finde på en porcelænsserie uden min accept eller bliver trykt som plakater og solgt til en tiendedel af originalens pris. Jeg føler mig priviligeret over at bo i et land, hvor en organisation som VISDA tager sig af at beskytte kunstneres rettigheder.”

– Kasper Eistrup, Billedkunstner

kunstnere_slider3

“Mine værker bliver trykt rigtig mange steder for eksempel i skolebøger. Det er skønt, at de kan komme bredere ud end bare at ende hos rige samlere. Men derfor er det også rart, at VISDA holder styr på, hvor de bliver brugt. Jeg synes, det er rimeligt, at jeg som kunstner også bliver betalt, så det ikke bare er andre, der tjener penge på det, jeg laver.”

– Julie Nord, Billedkunstner

“Den slags eksperimenter, som jeg laver i min kunst, kræver frihed til at kunne tage chancer og til at kunne engagere sig i arbejde, hvis udfald er fundamentalt usikkert. Sikring af følgeretten for kunst er ikke kun fair, den bidrager direkte til kunstnerens evne til fortsat at eksperimentere i hans eller hendes atelier.”

– Olafur Eliasson, Billedkunstner