Licenstyper

Enkeltklarering
Skal du bruge kunstværker, tegninger, illustrationer mv. i bøger eller i foldere, i annoncer og tidsskrifter, på plakater og merchandise, på din webside og meget, meget mere, kan VISDA cleare billedrettighederne og give dig en tilladelse. Det kalder vi Enkeltklarering.

Vi kan cleare billedrettighederne på vegne af de kunstnere, som har tilmeldt sig vores reproduktionsafdeling. Det er der ca. 100.000 danske og udenlandske kunstnere, som har gjort, og dermed udpeget VISDA til at forhandle deres billedrettigheder og give tilladelse til brug på deres vegne.

VISDA er en del af et verdensomspændende netværk af billedrettighedsorganisationer.

Totalaftale
Hos VISDA kan du få en Totalaftale og få alle rettigheder på plads på én gang. En Totalaftale er en særlig form for billedlicens, hvor værker af alle kunstnere over hele verden er omfattet under én tilladelse. Det gælder, uanset om en kunstner er tilknyttet en billedrettighedsorganisation eller står udenfor. Juridisk kaldes dette aftalelicens. En Totalaftale letter det ofte svære og tidskrævende arbejde for dig, hvis du skal bruge kunstværker af mange forskellige kunstnere i fx en bog, et katalog eller på en hjemmeside.

VISDA er godkendt af Kulturministeriet til at indgå denne type licensaftaler på vegne af alle billedskabere i verden.

DR har en Totalaftale med Copydan Billeder der sikrer, at DR kan bruge kunstværker i f.eks. Borgen.
DR har en Totalaftale med VISDA der sikrer, at DR kan bruge kunstværker i f.eks. Borgen.

Årslicens
En Totalaftale kan også være en årslicens. Har du fx en hjemmeside, et online-tidsskrift eller en tv-station, hvor du løbende tilføjer nye værker eller skifter værker ud med andre, kan du få en Totalaftale som årslicens. Dermed er rettighederne clearet på forhånd, og du kan nemt tilpasse din brug af kunstværker hen over året.

I menuen til venstre kan du læse mere om muligheder, priser og vilkår på netop dit område.

Kunstnere udenfor Totalaftale
Enkelte kunstnere har valgt ikke at være omfattet af Totalaftaler, og dem skal du derfor selv træffe aftale med.
Liste over kunstnere som står udenfor Totalaftaler